Naturalny kwas chlebowy, zastosowanie wyłącznie mąki żytniej oraz wyselekcjonowanych ziaren słonecznika tworzą pieczywo najwyższej jakości.
Badania naukowe udowodniły, że wzrost poziomu glukozy we krwi po spożyciu chleba żytniego jest dużo niższy niż po spożyciu chleba pszennego. Ponadto spożywanie żytnich produktów przyczynia się do poprawy funkcjonalności komórek trzustki odpowiedzialnych za wydzielanie insuliny przez co można zmniejszyć występowanie cukrzycy typu B.
Dzięki wysokiej zawartości błonnika Caban jest doskonałym produktem wspomagającym odchudzanie.
Błonnik zawarty w chlebie jest substancją wypełniającą żołądek, dając wrażenie sytości. Na skutek czego osoba będąca na diecie nie ma potrzeby podjadania.
Regularny miękisz chleba bogato wypełnionego słonecznikiem pozwala na długo utrzymać jego świeżość i zachować walory smakowe. Caban jest najlepszą alternatywą chleba żytniego.
WEJDŹ I ZOBACZ PRZEPIS.
Wysokie standardy produkcji z wykorzystaniem naturalnych surowców sprawiają, że Cukiernia oraz piekarnia Gronpiek oferuje świeże i zdrowe produkty najwyższej jakości, o wysublimowanym smaku, które dzięki systematycznie rozbudowywanej sieci sklepów firmowych są łatwo dostępne dla klientów.
Kunszt naszych piekarzy i cukierników doceniany jest przez naszych konsumentów, wystawiających nam pozytywne opinie.