Chleb w 100% żytni. Zawiera zarodki pszenne, które są naturalnym, bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E oraz składników mineralnych, takich jak fosfor, magnez, potas i cynk. Ten niezwykle cenny produkt można bez przesady nazwać naturalnym koncentratem multiwitaminowym zapewniającym duże dawki związków mineralnych. Zarodki pszenne zawierają w takiej samej ilości co oczyszczona mąka od kilku do kilkudziesięciu razy więcej witamin i minerałów. Serwatka zawarta w chlebie obfituje w witaminy rozpuszczalne w wodzie i ważne dla zdrowia: B2, B12, B1 i B6, zawiera kwas pantotenowy, którego brak wywołuje m.in. stany zapalne skóry, biegunki, zahamowanie wzrostu, siwienie i wypadanie włosów. Jest w serwatce także biotyna, zwana witaminą H. Uważa się, iż 1 litr serwatki pokrywa w 33 proc. zapotrzebowanie na witaminy B1, B6 i B12 oraz na biotynę, w 66 proc. na kwas pantotenowy oraz w 80 proc. na witaminę B2.
WEJDŹ I ZOBACZ PRZEPIS.
Wysokie standardy produkcji z wykorzystaniem naturalnych surowców sprawiają, że Cukiernia oraz piekarnia Gronpiek oferuje świeże i zdrowe produkty najwyższej jakości, o wysublimowanym smaku, które dzięki systematycznie rozbudowywanej sieci sklepów firmowych są łatwo dostępne dla klientów.
Kunszt naszych piekarzy i cukierników doceniany jest przez naszych konsumentów, wystawiających nam pozytywne opinie.